Kändismail

Öppnar min mail idag. Alltså min personliga, inte företagets. Och vad möts jag av? 390 mail! Jaaaa, man kan tro att jag är kändis. Men det var inte kul kan jag säga. 390 olästa mail. Men jag (ansåg att jag) hade lite tid över så nu har jag gått igenom alla dessa mail. Spännande. Rensat och klart. Nu har jag 800 lästa mail i min inkorg. Men så ledig känner jag mig inte att jag orkar gå igenom dessa och rensa där med

Uppför er

Det är inte okej med alla som sitter ute i parker, på badplatser eller bara på allmännaplatser och lyssnar på musik. Högt. Sluta koppla in mobiler eller mp3 i högtalare. Jag vill inte höra eran musik! Ska alla behöva lyssna på ett dumt gängs konstiga musik? Nej. Då bestämmer sig nästa gäng för att de vill lyssna på sin musik. Och sen sitter det flera olika gäng och lyssnar högt. Super jobbigt ju! Det är bara allmänt knäppt att göra en sådan sak! Så ge upp. Sluta med estet-fasonerna och uppför er!

Hello???

Det springer omkring en amerikanare i korridorerna här. Han har alltid med sig sin skrivbok där han har fått en mening nedskriven på svenska som han ska fråga om. Han tycker nog att det är kul att kunna briljera med en mening på svenska. Men uttalet sviker honom så jag förstår ändå inte vad han menar. Vilket resulterar i att han måste visa upp sin skrivbok så att jag får läsa själv. Vilket gör att det tappar hela poängen. Han skulle kunna ta det på engelska eftersom att jag förstår det, men det gör han inte. Bara när han är här och småpratar med mig. Då orkar han inte slå upp flera meningar till svenska utan då blir konversationen engelsk. Jag vet inte vad hans ärende är här. Men han är trevlig men han är här hos mig och frågar oviktiga eller obegripliga frågor hela tiden. Som jag då självklart inte kan svara på eftersom att det ligger utanför den informationen jag har fått. Eftersom att det är helt oviktigt! Den här amerikanaren och jag delar samma åsikt. Vi tycker att den andre är helt inkompetent

Onödigt uttalande va

Sitter och läser igenom Alex Schulmans blogg.
Jag har skrattat riktigt mycket åt vissa av hans texter (t.ex husannonserna, eller bara allmänt, flera riktigt bra inlägg!)

Man kan kalla dom geniala!

 Men så i ett av januari-inläggen när han pratar om Alexander Skarsgård så säger han att Hundtricket är en skitfilm.
Don't go there Alex, säger jag.

Du är medveten om att man inte kan kalla dig genial efter det där va?

Godnatt

Underbar dag i solen! På eftermiddagen då alltså. Missade ju de andra timmarna. Men vi körde på. Flyttade mellan fem olika ställen. Snackade om allting. Och kollade på midsommar bilder. På tal om de så är det inte alla man vill se. Och det är inte alla man minns? Haha. Men nu borde jag sova. För få timmar sömn som vanligt. Inne i midsommarhelgens tider. I morgon blir det en exakt likadan dag som idag, fast med en annan kompis. Återkommer då!

Göteborgs hamn

Nej jag bloggar inte från datorn på jobbet. Jag bloggar från min iPhone. Bäst så. Men det kanske ser illa ut om någon ser mig men jag är ändå ganska diskret tycker jag. Idag hade jag det riktigt bra på lunchen. Vi satt vid vattnet (hamnen, centrala Göteborg) och åt räkor. Kladdigt och det var bara för att vi inte fick med några servetter. Men annars var det riktigt bra

Inne?

Solen skiner ute och det här är inte okej. Jag sitter inne. Jag ska aldrig mer sommarjobba. Jobba ska man göra resten av sitt liv så nu ska jag passa på att vara ledig. Ska snart iväg och träffa en kompis. Det blir rose på stan. Det är något jag har längtat efter hela dagen. Det och shopping. Jag och kompisen ska dra våra midsommar historier för varandra. En kvart kvar. Sen ska jag ut och njuta. Återkommer senare ikväll

Ledighet tack

Alla är stolta över sina jobb. Jag är snarare den som pinas över det. Det är inte det att det är tråkigt. Utan för att jag helt enkelt vill vara ledig. Jag är van vid att ha min fritid. Särskillt nu när det är fint väder också. Men varje dag i denna veckan har jag planerat middagar och fikor med kompisarna efter jobbet.Så då kan man i alla fall sitta på uteserveringarna. Skönt med extra pengar, sa min kompis mamma. Mmmm visst. Frågan är om det är värt det? Man är bara 20 en gång. Ska man inte leva livet då? Men jag har bara lite drygt en vecka kvar. Sen ska jag spendera en hel lön på en enda utgång. Jag håller fast vid det

Kom med nåt eget

Men snälla va skryter ni om? Det är min verklighet! Bara er tillfällighet. Passa på och njut för stället är underbart men ni kommer inte tillbaka dit på samma sätt som jag gör. Som jag alltid har gjort. Men låtsas ni att det är orginellt. För er är det det. Men snälla säger jag. Vardagsmat för mig. Jag vet att det är bra. Min midsommar där kommer bli kanon!

Jag är moderat

Jag undrade varför en kompis hade gått förbi moderaterna som stod och delade ut lappar på stan.
Man kan inte bara gå förbi! menar jag.
Oavsett om man delar åsikt eller inte.
-Men du gick ju bara förbi Gudrun Schyman när hon försökte ge dig en lapp på stan, sa kompisen då.
Okej sant, det gjorde jag faktiskt.
Jag höll demostrativt in armarna längs kroppen och tittade knappt på henne.
Jag vill inte ha något med hennes parti att göra.
Jag är moderat!! borde jag utbrustit och gått vidare.
Som jag brukar göra

ni som känner mig

Jag kanske ska förtydliga det med att jag har ett jobb.
De som känner mig är nog chockade vid det här laget.
Att jag skulle jobba vad det ingen som trodde.
Men ni kan vara lugna. Detta var ett jobb jag blev erbjuden och ingenting jag sökte och med tanke på den höga lönen jag fick för dessa få dagar så tänkte jag att det var dags att prova på.

Men jag vill vara ledig igen. Skönt att det är sista dagen idag och sedan helg. Jag behöver vara ledig och träffa kompisar och festa. Jag ska bränna hela lönen på en helg. I morgon på midsommar.

Ni som känner mig vet att jag menar allvar också.
Fast eftersom att jag är anonym i bloggen så kan det vara svårt att veta vem jag är...? Hm

bloggar på jobbet

Det är nu jag har tid att blogga. När jag sitter på jobbet. Det är lugnt så här dagen innan midsommarafton.
De sa att jag fick gå in på vilka hemsidor jag vill. Undrar om blogg.se räknas dit.
Jag chansar. Mina tankar är många och jag skulle kunna skriva flera inlägg på rad. Men jag ska försöka hålla någon  gräns. Att hamna på 'mest aktiva' listan är ingenting jag strävar efter.
Men det är någonting jag mycket väl skulle klara efter alla dessa tankar.
Jag har iofs två veckor att ta igen.
Denna bloggen kan bli full...

Foxconn

Foxconn. En fabrik där bland annat Apple, Sony Ericsson, Nokia och Dell tillverkar sina produkter.
Dagens nyheter handlade idag om att arbetsförhållandena var dåliga, vilket ledde till att de anställda mådde dåligt och en till begick till och med självmord. Den senaste tiden hade så många som 12 personer begått självmord.
En av de anställda hade jobbat 15 timmar/dag och hade en ledig dag, - var 14 dag.
Det är helt sjukt. Man tyckte verkligen synd om dessa människor som drog in 1000 svenska kronor i månaden. (De skulle iof få höjd lön nu, till 1400 svenska kronor) men som reportern sa: Det räcker inte ens till en iPhone.

Den föredetta anställda berättade om hur man blev tillsagd av chefen ifall man tillverkade en av produkterna på fel sätt. Att dom då var tvugna att skriftligt be om ursäkt.
Det kändes som att hon såg det som något väldigt allvarligt och ledsamt.

Men hallå.
Om Apple säljer en produkt som det är fel på så får ju de dålig publicitet. Då vänder dom sig tillbaka till fabriken eftersom att det är där felet har gjorts.
Jag kan faktiskt förstå att chefen på fabriken håller hårt på det att allting ska gå korrekt till vid tillverkningen av produkterna. Om Apple, Nokia eller något av de andra företagen får dålig publicitet pga produkter som krånglar så säger dom kanske upp avtalet med den fabriken eller så får det andra konsekvenser. Så jag kan faktiskt förstå chefens noggrannhet.

Däremot kan man fråga sig om chefen på fabriken också jobbar 15 timmar/dag och har en ledig dag var 14 dag...

Ska du bo här?

Solen skiner och denna dagen har blivit beskriven som den sista fina dagen på ett tag. I alla fall av mig, med grund i vädret i mobilen och på nyheterna.
Och vad gör jag inne? Jo jag pluggar. Som vanligt lärde man sig inte av sina misstag utan hamnade här dagen innan med bara några timmar kvar innan det är försent att plugga.
Jag vill bara få den avklarad och jag vill få den klarad. Inget mer extra jobb nu!
Jag vill fly till Stockholm igen. Men det är först om några dagar. Och då blir det en låååång vistelse. I alla fall med tanke på väskans storlek.
Efter det har vi midsommar. Den kommer bli kanon! Vi har redan skapat triangeldrama men denna gången är inte jag ofrivilligt indragen. Jag ska hålla mig utanför och bara skratta och ha det bra. Ser ut som att all dricka blir till mig då vissa inte ville dela den en liter stora shotflaskan med mig. Det är luuugnt :)
Men först tenta. Sedan, om mindre än 24 timmar är jag lyckligast någonsin. Då ska det firas!
Och då följer bara roligheter!

32 000 000 är bröllopet lätt värt!!

Vad är det för sosse-fasoner alla har börjat med???
Vad kommer det sig att hela svenskafolket plötsligt inte är intresserade av Kungafamiljen?
Eller är detta någonting som alltid har varit så, det är bara tydligare nu när det kungliga bröllopet närmar sig?

Jag tycker inte att TV4 gör det hela bättre heller. Dom borde inte få kalla sig den största kanalen inom det kunliga bröllopet för deras röda åsikter lyser igenom.

Alla vet att sossarna har velat avskaffa kungafamiljen i alla tider.
Jag blir arg när jag hör det, och jag blir arg när jag hör att folk håller med om det.
Kan ni sluta vara bittra över att kungahuset kostar en massa pengar! Och kan ni sluta vara så otroligt naiva och tycka att kungafamiljen inte ger Sverige någonting.

De röd-gröna visar sig tyvärr vara alldeles för stora när man märker den näst intill obefintliga skaran av människor som faktiskt tycker att Victorias och Daniels bröllop ska bli kul.
 
Jag tycker att det bröllopet är värt 32 000 000 (Trettiotvå miljoner kronor)

Men även om många är emot kungafamiljen och bröllopet så tro fan att dom kommer vara ute och roa sig i Stockholm under LoveWeek.
 Ja det kan dom tänka sig, för då händer det någonting i deras annars så sossiga liv!

Jag, en otroligt blå person har talat. Den som förespråkar moderaterna var och varannan dag i olika samtal. En som har lite vett 

Polisanmäl dom allihopa

Behöver jag påpeka igen att jag tycker att det är fel med att man får yttra sig fritt på internet.
Det finns gränser! Det borde finnas gränser! Och om man inte följer dom så ska man på något sätt straffas.
Hur fan kan det vara tillåtet att hänga ut en person hur som helst??
Vad är det för sorgliga människor som hänger ut en person inför i princip alla som vill läsa. Ingen tänker på följderna. Ingen tänker på hur jobbigt den personen måste få det när ett rykte plötsligt är startat som kan leda långt.
Var är allas föräldrar?
Var finns samvetet?
Idioter som är för fega och sitter och hänger ut en ensam person på Internet

Studentflaken som inte godkändes

Igår tog Hvitfeldtska studenten.
Göteborgs största skola gav sig ut på Avenyns gator. De är skolan som har de bästa flaken, med tanke på hur många som är med på varje flak. Det kan nog alla hålla med om. Det är verkligen drag.
Självklart är alla program inte att rekomendera på den skolan. Frågan är om skolan ens håller mottet om man skulle börja granska den.
Eller om dom bara lever på sitt goda rykte?...

Men ner på Avenyn åkte flera lastbilar i alla fall. Ingen skola vill ta studenten samtidigt som Hvitfeldtska. Det är alldeles för mycket fokus på Göteborgs största skola anser alla.

Men idag möts man av en artikel i GP som är alla studenters mardröm. Att deras flak inte godkänns av polisen.
Det står alltså 90 förväntansfulla studenter och väntar på ett flak som för det första står på helt fel ställe och för det andra inte ens godkänns. Eleverna har betalt 300-400 kronor/person och det slutar med att dom får hem.
Skandal!! Vad är detta för fusk-verksamhet?? Dom som anordnar studentflak drar in helt otroliga summor på varje klass (vi snackar 30 000-50 000 kronor) och ändå gör dom allt för att komma undan med olika saker. Jag är säker på att deras student blev förstörd just där.
Studentflaken är ändå någonting alla ser fram emot.
Man borde granska alla företag som hyr ut studentflak och se vilka som är seriösa och lever upp till allting, så att sådana tråkigheter inte händer.
Hoppas dom åtiminstone får tillbaka sina pengar, att företaget får böter och att deras student ändå var bra.
För att läsa artikeln klicka HÄR

Fässberg tar studenten. och katrinelund...

Jag tänkte slängt in en kommentar om hur ointressanta Fässbergsstudenter också är, (alltså inte bara Schillerska.)
Fast sedan tänkte jag att det inte är värt att kommentera ett gymnasie som inte ligger i Göteborg.

Dom på Fässberg känns inte lika motiverade som andra skolor.
Det känns som att eleverna där bara går där för att klara av gymnasiet "och sedan får vi se vad som händer".
Gymnasiet består till över 90% av Mölndals bor, och jag har en känsla av att de kanske borde välja skolor inne i Göteborg också. Folk måste sluta se det bekväma.
Varför inte åka en bit till Göteborg för att sedan gå på de andra större, centrala skolorna?

Fässbergs lärare och övriga personal kan jag ingenting om. Det finns självklart en möjlighet att dom är duktigare än lärare på vissa andra skolor i t.ex centrala Göteborg. Men eleverna och skolans "stämpel" har jag redan en åsikt om.

Katrinelund tar också studenten idag, men dom tänker jag verkligen inte kommentera. Mycket dumt har man hört som har hänt på den skolan. Men är det där man även kan läsa sportinriktningar? I så fall är dom linjerna bra, men skolan i sitt hela vill jag avråda ifrån. Det spelar ingen roll att den ligger i centrala Göteborg, eleverna är inte motiverade och duktiga för det.

Jag värdesätter motivationen på eleverna väldigt mycket. Motiverade lärare och elever är det som gör en bra skola. Självklart ska det inte heller hända någonting som innebär att polisen måste komma dit. Men en skola där eleverna kan uppföra sig och har några visioner. Dom ska ligga bra till och ha bra rykte pga kunskaper och bra miljö. Sådana skolor är få, men i tidigare inlägg har jag räknat upp några jag tycker når upp till det

RSS 2.0