Foxconn

Foxconn. En fabrik där bland annat Apple, Sony Ericsson, Nokia och Dell tillverkar sina produkter.
Dagens nyheter handlade idag om att arbetsförhållandena var dåliga, vilket ledde till att de anställda mådde dåligt och en till begick till och med självmord. Den senaste tiden hade så många som 12 personer begått självmord.
En av de anställda hade jobbat 15 timmar/dag och hade en ledig dag, - var 14 dag.
Det är helt sjukt. Man tyckte verkligen synd om dessa människor som drog in 1000 svenska kronor i månaden. (De skulle iof få höjd lön nu, till 1400 svenska kronor) men som reportern sa: Det räcker inte ens till en iPhone.

Den föredetta anställda berättade om hur man blev tillsagd av chefen ifall man tillverkade en av produkterna på fel sätt. Att dom då var tvugna att skriftligt be om ursäkt.
Det kändes som att hon såg det som något väldigt allvarligt och ledsamt.

Men hallå.
Om Apple säljer en produkt som det är fel på så får ju de dålig publicitet. Då vänder dom sig tillbaka till fabriken eftersom att det är där felet har gjorts.
Jag kan faktiskt förstå att chefen på fabriken håller hårt på det att allting ska gå korrekt till vid tillverkningen av produkterna. Om Apple, Nokia eller något av de andra företagen får dålig publicitet pga produkter som krånglar så säger dom kanske upp avtalet med den fabriken eller så får det andra konsekvenser. Så jag kan faktiskt förstå chefens noggrannhet.

Däremot kan man fråga sig om chefen på fabriken också jobbar 15 timmar/dag och har en ledig dag var 14 dag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0