Inga riktiga företag

Det anslöt sig några nya personer till gruppen.
Han presenterade sig och när han hälsade på en av tjejerna fick han intrycket av att hon blev förvånad över att han inte visste vem hon var.
Isabella Löwengrip som skriver bloggen blondinbella.  En blogg? Som om han skulle ha tid eller ens lust att läsa något sådant.
Det var snarare konstigt att hon inte genast förstod vem han var.
Hon var för ung för att han egentligen skulle vara intresserad av att prata med henne. En 19 årig tjej kan inte ge honom någonting vettigt i form av tankar eller åsikter.
Men hon ville prata med dom. Han frågade vad hon gjorde, om hon pluggade eller jobbade.
Hon verkade stolt när hon berättade att hon hade tre företag och ännu stoltare när hon berättade vad det var för något. Det blev total tystnad först. Det där borde inte räknas som företag tänkte han.
En blogg som hon kallar annonsföretag, Spotlife som är ett företag som äger bloggar, och ett dotterbolag som säljer produkter på internet.
Vilka pengar drar sådana in? Men framförallt, vilken framtid har något av dom?
Bloggar som var det stora fenomenter för unga tjejer under 20, eller c-kändisar som inte ville bli bortglömda, och som fick alla inom IT branchen att hata det.
Han kollade sig runt. Vad gjorde en sådan tjej på en sådan här tillställning? Vem bjöd henne???
Han kände sig överlägsen denna lilla tjej som skröt om företag vem som helst kunde starta. När han var i hennes ålder hade han uppnåt så mycket mer än det där. Och hans projekt hade en betydligt bättre framtid än det där.
Han var tvungen att gå vidare. Han var en känd man inom IT branchen som hade viktigare personer och kontakter att minlga med. Han ursäktade sig och gick två sällskap bort där han hörde hemma. Men sen insåg han att han hörde hemma överallt, det var snarare hon som inte gjorde det. vilket han hoppades på att hon skulle inse om några år. Otroligt ointressant konversation dom hade haft. Bloggföretag? Dotterföretag? Vadå, är hon 14 och driver ett UF (UngFöretagare) projekt i skolan eller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0